Председателят на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Берое Илко Русев разкри, че клубът води преговори с играчи от българското първенство.

„Водим разговори с играчи от българското първенство, които ги познаваме и не е нужно да минават проби. Не мога да кажа, че нещата са 100% ясни, докато няма сключен договор. Със сигурност ще има футболисти, които ще започнат от началото на подготовката. Аз се надявам те да бъдат футболисти на Берое, които са сключили договори с нашия клуб. Ще има и футболисти, които ще минат на проби. Треньорското ръководство ще каже дали заслужават да останат в Берое или не“, сподели Русев.

„Много сме си говорили с всички футболисти, които имат договори с Берое. Треньорите са напълно наясно. Правим всичко възможно нашият клуб да бъде един от клубовете, които във всички мачове участва честно. Нямам абсолютно никакво съмнение в никой от нашия клуб. Давам си сметка, че футболът загива и няма как да съществува. Трябва да бъдат взети мерки и със сигурност трябва да бъдат постигнати резултати. Преди две седмици имаме първия осъден за черно тото, което бе по подаден сигнал от нашия клуб. Това, което направихме е една сериозна стъпка към борбата срещу това явление. В крайна сметка има вече и присъда. Борбата трябва да бъде сериозна“, добави председателят на Съвета на директорите на Берое.

„Мачовете с Лудогорец за Купата са преди започването на втория дял от първенството. Това са първите официални мачове на Берое. Не се притесняваме срещу кой отбор ще излезем. Ние играем всеки мач за победа. Надявам се треньорският щаб да е извадил поуки от последния мач срещу Лудогорец. Сигурен съм, че ще бъдем боеспособни и ще дадем всичко от себе си, за да продължим напред. Жребият отреди да играем срещу най-силния отбор в момента в България, но няма какво да губим. Търсим успеха“, каза още Илко Русев.