Гневни фенове на Славия изпроводиха своите с викове “Оставка“ след домакинската загуба на „белите“ от Берое с 0:2 в мач от петия кръг на първенството.

Салим Керкар в 19-ата минута след асистенция на Венци Христов и самият Христов в 43-ата вкараха головете за Берое.

Визиран от привържениците очевидно бе старши-треньорът на Славия Милен Радуканов.

„Белите“ стартираха сезона многообещаващо и със силна игра. След пет кръга обаче вече имат две загуби, две равенства и само една победа, което отприщи недоволството на запалянковците.

Мачът започна нещастно за Славия. След като още на загрявката се беше контузил Фернандо да Силва и бе сменен в стартовия състав от Диего Фераресо, в 8-ата минута се контузи и Пиргов, заместен от Крум Стоянов.

Скоро след това и Берое извърши принудителна смяна. Заради травма напусна и Атанас Зехиров, сменен от Георги Динков.

По-добрата игра на беройци в началото на мача беше увенчана с гол на Салим Керкар в 19-ата минута. Тогава Венци Христов го изведе отлично и той реализира за 0:1.

Старозагорци продължиха да играят по-добре, а Венци Христов показа най-силните си минути с екипа на Берое. След като даде асистенция за първия гол, самият Христов вкара за 0:2 в 43-ата минута.

Тогава той нахлу отдясно, затвори си ъгъла, но въпреки това, успя да изпрати топката в мрежата.

Отпадналият в последния момент от стартовия състав на Славия Фернандо да Силва все пак трябваше да се появи на терена в началото на второто полувреме, защото още през първата част Диего Фераресо получи травма и нямаше как да продължи игра.

„Белите“ демонстрираха активност и желание да се стигне до обрат в мача. Това обаче не бе достатъчно за феновете на Славия и те започнаха да скандират „Оставка“ по адрес на Милен Радуканов.

В 60-ата минута Елиаш изведе Венци Христов в добра позиция, но този път нападателят на Берое не успя да намери вратата на Славия.

Десетина минути преди края „белите“ имаха две претенции за дузпа, които обаче не успяха да трогнат главния съдия Георги Кабаков.

Фернандо да Силва също пробва късмета си, но изпрати топката в ръцете на Макенджиев.

В последната минута Димо Бакалов можеше да направи победата на Берое дори класическа, но вратарят на Славия Георги Петков изби в корнер удара му с глава.

Така Славия допусна поражение, а Берое очевидно стабилизира представянето си.

СЛАВИЯ – БЕРОЕ 0:2

СЛАВИЯ: Георги Петков, Димитър Пиргов /8-Крум Стоянов/, Кире Ристевски, Димитър Везалов, Диего Фераресо /46- Фернандо да Силва/, Цветомир Панов, Иван Вълчанов, Станислав Генчев, Мичел Бургзорг /65-Вилиян Бижев/, Джереми Манзоро, Мишел Платини

БЕРОЕ: Благой Макенджиев, Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Иво Иванов, Игор Джоман, Георги Костадинов, Елиаш, Салим Керкар, Атанас Зехиров /12-Георги Динков, 78-Стефан Спировски/, Венцислав Христов, Жуниор Мапуку /69-Димо Бакалов/

ГОЛМАЙСТОРИ: 0:1 Керкар 18, 0:2 В. Христов 43