Дисциплинарната комисия към БФС ще възстанови правата на футболиста на Берое Стивън Петков, научи Gong.bg. Това се очаква да се случи до края на настоящата седмица.

Стивън Петков вече предостави необходимите документи, с които доказва, че не е обект на разследване или досъдебно производство.

От БФС забавиха разглеждането на случая и Петков реално пропусна целия пролетен полусезон, въпреки че от януари тренира с Берое. В последствие от футболната централа разрешиха на беройци да използват играча и в контролни мачове. Той направи своя неофициален дебют за старозагорци в двубоя срещу Поморие, който бе част от турнира „Поморие къп“.

В средата на октомври миналата година Апелативната комисия към БФС потвърди решението на Дисциплинарната и остави без състезателни права Стивън Петков. Той се забърка в грандиозния скандал с уредени мачове на юношеския национален отбор до 19 години. Неприятният случай се разви в началото на август.

Стивън Петков няма да може да играе до края на сезона, но старши треньорът на Берое Петър Хубчев ще може да разчита на играча за началото на следващия сезон.