Ръководството на Берое защити играча на тима Крис Гади, който беше изгонен в последната минута на мача с Черно море. Тогава след сблъсък между него и вратаря на варненци Георги Китанов, кракът на последния беше счупен.

"Моряците" поискаха тежко наказание за футболиста на старозагорци, но от клуба му го защитиха, като твърдят, че той не е действал с умисъл в тази ситуация. Беройци разпространиха и видеозапис от инцидента, за да подкрепят твърденията си. 

"ПФК Берое се обръща към цялата футболна общественост в България по повод случилото се в последната минута в мача между Черно море и нашия тим и тиражираните искания за изключително сурово наказание за нашия играч Крис Гади."

"Припомняме, че в 90-та минута на двубоя се случи неприятен инцидент, при който вратарят на домакините Георги Китанов получи тежка контузия след сблъсък с Гади, който получи червен картон."

"Берое винаги се е стремял да побеждава с честни средства и за нас водещ винаги е бил феърплеят, но колкото и неприятни, контузиите са част от футболната игра. В тази ситуация нашият футболист играе с топката и не влага умисъл в своето нарушение. Реферът, ръководил футболната среща първоначално нямаше намерение да санкционира Крис Гади, а направи това след като се установи тежката контузия на Георги Китанов."

"Нашият клуб пожелава скорошно възстановяване на футболиста на Черно море, тъй като ние също знаем какво означава подобна контузия. В нашия отбор също има хора с тежки фрактури след игрови ситуации в двубоите – Георги Костадинов след мача с ЦСКА и Самир Аясс след двубоя за Купата на България срещу ПФК Бургас."

"Ние не сме искали тежко наказание за играчите, причинили тези контузии, защото и в тези случаи не е имало умисъл в действията на извършителите. Бихме искали да уточним, че това е първи червен картон в досегашната състезателна кариерата на Крис Гади", пише в позицията на старозагорци, които публикуват и видео от ситуацията на официалния си сайт.