Берое се наложи по класически начин с 3:0 над Левски в контролна среща, състояла се в Правец две седмици преди старта на новия сезон в А група. Футболистите на тима от Герена не успяха да отбележат попадение в спаринга, с изключение на Пламен Димов, който се разписа в собствената си врата. Останалите попадение за „заралии“ бяха дело на Жуниор Мапуку и на Салим Керкар.

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА МИНУТА ПО МИНУТА, КАКТО И СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ, И ИЗВЪРШЕНИТЕ СМЕНИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

В предишните две проверки левскарите записаха равенство 1:1 с Локо Сф и победа над младежката си формация с 5:0.

Срещата с Берое се очерта като неофициален дебют за новия страж на Левски Стефано Кунчев, който престоя пълни 90 минути на терена. Двубоят бе изгледан и от травмирания страж на тима от Герена Пламен Илиев.

Още в началото на мача старозагорци имаха отлична възможност. Лошо подреждане на „сините“ в защита позволи на Венци Христов да излезе сам срещу Стефано Кунчев, но нападателят на беройци стреля в аут.

В 11-ата минута момчетата на Пепе Мурсия стигнаха до корнер, а след неговото изпълнение Валери Божинов стеля с глава, но над вратата. Три минути по-късно „заралии“ изпълниха фаул, Веселин Пенев центрира от дясно, но Георги Костадинов не успя да засече топката и тя излезе в аут.

Около средата на първите 45 минути играчите на двата състава получиха почивка за освежаване, заради горещото време. А след подновяването на играта, Георги Костадинов получи жълт картон за нарушение срещу Валери Домовчийски в средата на терена.

Минута след картона на Костадинов Роман Прохазка подаде към Стефан Велев, който стреля извън наказателното поле, но ударът му бе слаб и вратарят на Берое Иван Караджов улови с лекота. Две минути по-късно старозагорци излязоха напред в резултата. Венци Христов центрира от дясно, а в опита си да изчисти Пламен Димов си отбеляза автогол – 0:1.

Попадението, като че ли вся смут в сините редици и само след 2 минути – в 40-ата минута – Жуниор Мапуку получи хубав пас от дълбочина, тръгна скоростно напред, преодоля излезлия Стефано Кунчев и за втори път го принуди да вади топката от мрежата.

Левски

източник: Валентин Грънчаров

След бързо инкасираните две попадения левскарите опитаха някои комбинации, като в 42-ата минута при една нелоша комбинация Пламен Димов стреля от дистанция, но в аут.

След почивката в редиците и двата състава бяха извършени доста смени, а столичани се опитаха да потърсят обрат. В 50-ата минута Антон Огнянов опита далечен удар, но се получи рикошет в тялото на Валери Домовчийски, а това осуети евентуална опасност за Иван Караджов. Минута по-късно след центриране от ъглов удар Пламен Димов пропусна да се разпише от близка дистанция, а в 57-ата минута Радослав Димитров пробва ефектен удар със задна ножица, но ударът му мина в страни от вратата на Берое.

Така се стигна до 65-ата минута, когато влезлият като резерва Стефан Спировски изведе по чудесен начин Салим Керкар, който също се появи на терена през второто полувреме, а той хладнокръвно направи резултата класически – 0:3.

В 69-ата минута дойде и първото чисто положение за Левски в мача. Валери Домовчийски подаде добре към Прохазка, който стреля по трева, но Караджов спаси.

В 72-ата минута Станислав Костов излезе сам срещу Кунчев, но стреля слабо.

За жалост в края на мача грозни сцени се разиграха по терена. Аласан Н'Диае влезе грубо в краката на Влади Гаджев. В резултат на това нервите взеха връх, а бившият играч на Локо Пд бе изгонен с червен картон. Такъв получи и Пламен Димов, а Влади Гаджев получи травма в глезена.