Днес към лагера на Берое в Алания се присъедини румънеца Александру Някша. Той ще премине през пробен период в тима до края на втория етап от подготовката. Неша играе като крило и за последно е бил в беларуския Динамо Минск.

Сержиу Александру Някша е роден на 3 септември 1991 г. в Крайова, Румъния. Висок е 170 см и играе по дясното крило.

Неша е възпитаник на школата "Джика Попеску". Започва своята професионална кариера в тима на Газ Мета Крайова през 2009 г. и до 2011 г. записва 31 мача с 4 отбелязани гола. 

След това преминава в редиците на Газ Метан Северин, където има 27 мача и 2 гола през годината. На следващия сезон Някша е играя на Турну (Северин), където играе 26 мача и има 3 попадения. 

През сезон 2013/14 г. румънецът играе 27 мача за Корона Брашов и бележи веднъж. През следващата година има 3 мача за Университатя Крайова и 5 срещи за Виторул Констанца.

През юли 2015 г. Някша става играч на Динамо Минск. До края на шампионата в Беларус, което е по системата пролет-есен той има 9 мача за първенство, 2 за Купата на Беларус и 6 участия със своя тим в Лига Европа. 

Динамо се класира на второ място в завършилото първенство.

Иначе, играчите на Берое се готвят с настроение на базата си в Алания. Венцислав Василев вече тренира наравно със своите съотборници и единствения на облекчен режим остава Илко Пиргов. Днес отборът ще изиграе втората си проверка на турска земя. От 17 ч. в Белек "зелените" ще излязат срещу националния отбор на Румъния.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS