Берое Стара Загора победи Локомотив Пловдив с 2:0 в първи мач от 11-ия кръг на А група. Точни за победителите бяха Делев в 15-ата минута и Иса в 72-ата минута. Гостите играха малко повече от полувреме с човек по-малко, след като Дюфо беше изгонен в 41-ата минута за втори жълт картон.

В 15-ата минута Берое откри резултата с попадение на Спас Делев. Димо Бакалов сбърка при изнасянето на топката, тя попадна в Божилов, той пусна пас от дълбочина към Делев и той се сбърка, за да изведе Берое напред в резултата.

В рамките на няколко секунди Георги Божилов и Неманя Милисавлевич нацелиха гредите зад Ел Каруби, а това стана в 21-ата минута.

В 37-ата минута Делев опита триково да матира за втори път Ел Каруби, но вратарят на Локо се справи със ситуацията и отби кълбото.

Четири минути по-късно Дюфо от Локомотив Пловдив получи втори жълт картон за удар без топка срещу Божилов и остави съотборниците си в намален състав.

В 66-ата минута Делев отново вкара топката в мрежата, но попадението беше отменено поради засада. Милисавлевич стреля опасно, Ел Каруби изби, нападателят на Берое стигна първи до кълбото и го вкара в мрежата, но гол нямаше.

Берое реши всичко в двубоя с попадение в 72-ата минута. Тогава Иса, който влезе като резерва напредна добре в половината на Локомотив и след като се оказа на голова позиция се разписа за 2:0. Само секунди по-рано Камбуров стреля добре от воле, но Макенджиев се справи със ситуацията.

След този успех Берое се изкачи до 4-ото място с актив от 17 точки, а Локомотив Пловдив е на 8-ото място с 11.