Футболистите на Берое завършиха първата част от зимната си подготовка, след като днес сутринта направиха възстановително занимание след вчерашната загубата с 0:1 от Ботев (Пловдив) в контролна среща в Коматево, пише официалният сайт на клуба.

Втората фаза започва още утре, когато тимът ще направи третата си проверка за годината. Съперник в нея ще бъде съставът на Свиленград, а двубоят е насрочен за 14:30 часа на местния стадион "Колодрума".

Рано сутринта във вторник отборът заминава за турския курорт Алания, където ще се подготвя до 4 февруари. Там Берое ще изиграе три контролни срещи. Съперниците в тях вече са уговорени, но ще бъдат потвърдени и обявени на място.

Фиксираните дати за проверките са 29 януари, 1 и 3 февруари. 

След завръщането в България програмата за подготовка предвижда тренировки в Стара Загора, а последната контролна среща ще бъде срещу Поморие на 7 февруари в двубой от турнира "Поморие къп", в който Берое е в една група с домакините и състава на Созопол. 

Останалите два двубоя от надпреварата ще бъдат изиграни от формацията до 21 години, а причината за това е срещата срещу Лудогорец от турнира за Купата на България, който най-вероятно ще се проведе на 15 февруари. Очаква се съвсем скоро точния час и дата да бъдат фиксирани от БФС.