Отборът на Берое надигра Ботев в 31-я кръг на А група и записа  победа с 2:1 в двубоя, игран в Стара Загора. Домакините допуснаха Ботев да поведе с гол на Лазар Марин в 53-ата минута, но върнаха бързо попадението в 55-ата, когато Жуниор Мапуку вкара. Само пет минути по-късно, в 60-ата Мапуку вкара втори гол, с който донесе успеха на своите с 2:1. Така Берое вече има 54 точки на второто място във временното класиране и мечтае за участие в евротурнирите, като битката с Литекс и Локомотив София продължава, а Ботев е шести с 42 точки в актива си. 

Първото полувреме премина под контрола на Берое, като най-чистото положение бе в 13-ата минута, когато Салим Керкар намери чудесно в коридор Жуниор Мапуку, който излезе очи в очи с вратаря Михаил Иванов, но не успя да насочи добре топката. В средата на полувремето съперниците вдигнаха темпото, като в 26-ата минута Мариян Огнянов центрира от ъглов удар, а Мапуку изчиства с глава. Топката попада във Филип Филипов, който нанесе удар отдалеч, но високо над вратата.

В 34-ата Савио Нсереко опита да намери Жуниор Мапуку, но Михаил Иванов изби с върха на пръстите си. Само три минути по-късно Керкар намери Веселин Пенев по левия фланг, който центрира, но топката бе изчистена пред погледа на Атанас Зехиров в ъглов удар. След неговото изпълнение се получи разбъркване в наказателното поле, но отбраната на гостите изчисти успешно. 

Най-любопитното положение за първата част пък бе в 40-ата минута, когато бе отсъдена спорна засада при извеждащо подаване на Елиаш към Георги Андонов от Берое. Телевизионните повторения показаха, че засада няма.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА ТУК:

Берое - Ботев 2:1

източник: LAP.bg, Петьо Турлаков

След почивката първата по-опасна ситуация бе отново за домакините, като в 47-ата минута Веселин Пенев центрира, Мапуку скочи и засече с глава, но стреля встрани от вратата. 

Най-интересното дойде след 53-ата минута, Мариян Огнянов центрира отляво в наказателното поле на Берое, където отлично пласиран бе Лазар Марин, който засече топката с глава от непосредствена близост, а Илко Пиргов изчисти с върха на пръстите си в ъглов удар. При последвалото центриране на Иван Цветков кълбото бе изчистено от стража Илко Пиргов, след което Цветелин Чунчуков преодоля вратаря на домакините и веднага намери непокрития Лазар Марин, а той от своя страна от непосредствена близост се разписа за 0:1.

Две минути по-късно резултатът бе изравнен. Иво Иванов изеде с перфектен дълъг пас Жуниор Мапуку зад отбраната на гостите и нападателят с хубав изстрел покрай стража Михаил Иванов върна равенството в резултата – 1:1.

 Само пет минути по-късно, в 60-ата минута Жуниор Мапуку получи топката след отлична работа на Веселин Пенев и реализира за 2:1. Георги Динков подаде към Салим Керкар, който продължи към Веселин Пенев, а той центрира по земя в наказателното поле на Ботев, след което Станислав Костов пропусна топката за Жуниор Мапуку, който отблизо вкара втория си гол в срещата и направи резултата 2:1.  

Хубав пробив на Станислав Костов в 67-ата минута завърши с удар, но Мишо Иванов спаси вратата си.

В 85-ата минута гостите имаха претенции за дузпа. Божидар Васев пусна към Цветелин Чунчуков и имаше контакт със защитник на Берое, но не се стигна до гол.  

В продължението на двубоя Иван Цветков бе изпуснат от отбраната на Берое. Капитанът на Ботев стреля от границата на пеналта, но Илко Пиргов улови.

В последния кръг на А група Берое гостува на Лудогорец в Разград, Ботев приема Локомотив София, а ЦСКА е домакин на Литекс.