ЦСКА постигна трудна, но много важна победа над Берое в Стара Загора. „Червените“ се наложиха с 2:1 пред близо 10 000 зрители и увеличиха преднината си на върха в класирането в А група. Възпитаниците на Стойчо Младенов успяха да направят пълен обрат на резултата, след като още в 10-ата минута допуснаха попадение, дело на Димо Бакалов. С голове на Антон Карачанаков и Серджиу Буш през втората част гостите спечелиха трите точки и вече имат преднина от четири пред втория Левски.

Така Берое не успя да прекъсне прокобата и продължава да няма успех над ЦСКА в Стара Загора вече повече от 24 години. 

Двубоят на стадион „Берое“ в Стара Загора започна двуостро, като още в първите минути зрителите станаха свидетели на няколко твърди единоборства. При едно от тях в 6-ата минута, полузащитникът на домакините Георги Костадинов получи удар в лицето от страна на Жуан Фелипе, а след оказаната му лекарска помощ стана ясно, че той няма да успее да продължи двубоя. На мястото на Костадинов се появи Димо Бакалов, който се включи в мача по блестящ начин.

Именно появилият се на терена Бакалов даде преднина на своя тим в 9-ата минута още с първото си докосване на топката и не без помощта на вратаря на „червените“ Якуб Дивиш. Венцислав Христов стреля към вратата на гостите, където стражът на ЦСКА игра колебливо и изби топката в краката на Бакалов, който от няколко метра прати топката в мрежата за 1:0.

В 18-ата минута Венци Христов отново пробва рефлексите на Дивиш, но този път стражът на гостите успя да избие със сетни усилия. Отговорът на ЦСКА дойде няколко минути по-късно. Тони Силва получи топката на границата на наказателното поле и незабавно я прати към връхлитащия Жуан Фелипе около точката на дузпата, но след удара му от воле тя излезе в аут.

Постепенно футболистите на Стойчо Младенов увеличиха оборотите и успяха да наложат лек териториален превес, но без да застрашава особено вратата на Макенджиев. Серджиу Буш имаше страхотна възможност да изравни резултата в 39-ата минута. След хубав пробив на Милисавлевич отляво, топката бе центрирана на главата на Буш, който от няколко метра не уцели вратата.

В заключителните минути на първото полувреме играта значително загрубя и нарушенията в центъра на терена взеха превес. След няколко жълти картона, минута преди изтичането на редовните 45 минути, Петър Хубчев трябваше да направи втора принудителна смяна в състава си. Тя обаче дойде след сблъсък на Веселин Пенев със собствения си вратар Благой Макенджиев. След центриране към Тони Силва стражът на домакините връхлетя върху защитника, удряйки го с коляно в кръста. На мястото на Пенев в игра се появи Георги Динков.

Втората част започна с шанс за домакините след много груба грешка на Стивън Сънди в центъра на терена. Полузащитникът на ЦСКА подаде топката на противников футболист, който намери Мапуку, но силният шут на нападателя на Берое излезе в аут.

Домакините продължиха да бъдат по-активният тим на терена, докато футболистите на ЦСКА трудно успяваха да измислят нещо интересно в предни позиции. Това доведе и до първата промяна в състава на „червените“ като Маркиньос трябваше да напусне терена и да отстъпи мястото си на Борис Галчев. Втората смяна на Стойчо Младенов обаче се оказа решаваща. В игра за ЦСКА се появи Антон Карачанаков, който в 69-ата минута възстанови равенството.

Карачанаков изпълни по перфектен начин пряк свободен удар от около 23 метра, оставяйки абсолютно безпомощен Благой Макенджиев, който дири не помръдна от мястото си. Третата смяна в редиците на ЦСКА също бе от решаващо значение.  

Появилият се в 80-ата минута Жоаким асистира на Буш, който донесе успеха за „червените“ девет минути преди края. Люксембургския национал бе изведен по дясното крило, напредна и с отличен пас около точката на дузпата намери Буш, който с премерен удар намери целта.  

Вижте развитието на двубоя минута по минута.

БЕРОЕ – ЦСКА 1:2

(1:0 Димо Бакалов 10', 1:1 Карачанаков, 1:2 Буш 81')

Берое (4-3-3): Макенджиев, Пенев (Динков), Иванов, Зафиров, Зехиров, Елиаш, Джоман, Костадинов (Бакалов), Керкар, Христов, Мапуку (Костов)

ЦСКА (4-2-3-1): Дивиш, Тунчев, Василев, Илиев, Кукоч, Маркиньос (Галчев), Сънди, Силва, Фелипе (Жоаким), Милисавлевич (Карачанаков), Буш

Жълти картони: Игор Джоман (Берое); Тони Силва, Стивън Сънди (ЦСКА)

Стадион „Берое“, Стара Загора

Рефер: Ивайло Стоянов