Сребърният медалист от миналия сезон Берое все още не е зарадвал феновете си с победа в Стара Загора от началото на новия сезон в А група. Единствената такава под Аязмото от старта на новата кампания дойде в Лига Европа срещу скромните литовци от Атлантас в началото на миналия месец. 

Привържениците на заралии вече нямат търпение да видят триумфа на любимците си на стадион "Берое" и затова се надяват да бъдат зарадвани в мача с новака Пирин, който е тази вечер от 21:00 часа и ще бъде излъчван директно по Diema Sport, с картина на нашата платформа Gong Play, минута по минута на Gong.bg и на честотите на Дарик радио

Домакините обаче ще имат едно наум в битката с новия член на А група. Те стартираха сезона срещу новак - Монтана - но стигнаха само до нулево равенство, а гостите дори можеха да си тръгнат повече от изненадващо с победата. 

Добрата новина за наставника Петър Хубчев е, че ще може да разчита на един от малкото играчи под 21 години в състава си - Стивън Петков. Той имаше травма от мача с Локомотив Пловдив, но е възстановен. Новото попълнение Венцислав Василев обаче още лекува контузия. 

Гостите от Благоевград пристигат с всичко най-добро в Стара Загора. Двете новопривлечени звезди Маркиньос и Еденилсон Бергонси се очаква да започнат като титуляри и да са основната заплаха за противника. 

Двамата бразилци, които до миналия сезон бяха съотборници в ЦСКА, се присъединиха малко по-късно към новия си отбор и бяха поизостанали с подготовката. Те обаче вече са готови за пълни 90 минути и се очаква да започнат като титуляри срещу Берое. 

Така се очертава това да бъде поредният интригуващ мач от началото на сезона в А група. Берое е безспорният фаворит, но бойките "орлета" няма да се предадат предварително. Кой ще е победителят, ще разберем след само няколко часа.